11 Ekim 2013 Cuma

SABAH KAHVALTISININ VAZGEÇİLMEZİ / INDISPENSABLE PART OF BREAKFAST


Tekrar  merhabalar...

Onsuz bir kahvaltı düşünülemez değil mi. Hele yanında bir de demli çay ve biraz tulum peynir.
Fırından da yeni çıkmış francala.. fantastik dörtlü.. 

Şaka bir tarafa, sahanda yumurta zaten en detaylı haliyle bile basit bir yemektir, ama !!
Bu yazımız sadece, yumurta bile kırmayı beceremez durumda etiketli beylere gitsin. 



Efendim tabi konu buraya yazılacak kıvamda olunca tarifte de biraz kişiselleştirmeler yaptım ve yumurtayı ona göre hazırladım, merak edenler için fotoğraflar da bana ait.

Malzemeler:

2     adet            Yumurta
2     dilim            Domates
2     tatlı kaşığı   Tereyağ
1/2  adet            Soğan ( Çok Büyük olmayan )
2     diş               Sarımsak
Maydanoz, Tuz, Karabiber

Sırası ile,

Tereyağı orta ateşte ısıtılmış tavada eritiyoruz, rengi koyulaşmadan hemen önce ince dilimlenmiş sarımsaklarımızı tereyağ içinde kavuruyoruz, bu işlem sarımsak lezzetinin yağın her zerresine, doğal olarak da yumurtanın her yerine daha homojen yayılmasını sağlayacaktır.



Hemen sonra, ince yarım halka doğranmış soğanlarımızı ve kabuğu kesilmiş iki orta kalınlıkta dilim domatesi sahanda çevirerek yumurta öncesi hazırlığımızı tamamlıyoruz.

Domateslerin arasında kalan boşluklara yumurtalarımızı kırıyoruz, tuz ve karabiber ilave edip, kısık ateşte üzerine de kapak örterek yumurtanın akı, beyaz halini alıncaya kadar pişiriyoruz.

Aşağı yukarı pişmesine bir, bir buçuk dakika kala ince doğranmış maydanozları yumurtanın üzerine serpiyoruz ve tekrar kapağı kapalı olarak pişme işlemini tamamlıyoruz.

Afiyet olsun.
Dilek TOL





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder