12 Ekim 2013 Cumartesi

REUSE ! / YENİDEN KULLANIM !


Benim için önemli olduğuna inandığım ve hayatımda öneminin sürekliliği için zaman ayırdığım hem eğlenceli hem de ciddi bir konudur. Yeniden kullanım!



Geçen hafta yeniden kullanım konusunu yazmıştım, ama daha çok sanat ve hobi içinde kalmıştı yazı. Şimdi sıkça ve hayatımızın her alanında yeniden kullanımı ayrı ayrı malzemelerle
örnekleyerek ve detaylandırarak sizlere hatırlatacağım ve zihninizin bir yerinde taze kalmasını sağlayacak sıklıkla işleyeceğim.




Özellikle bu yazı dizisindeki seçimlerim ise, neredeyse hepimizin evinde veya ufak atölyesinde kolayca yapabileceği şekilde basit, aynı zamanda da yaşantımızın içinde gerçekten sıkça kullanacağımız kadar kullanışlı ve günlük hayatımızın içinden olacak.

Tabi burada da iki önemli amacımız var, 
Bunlardan ilki çevre bilinci ile dünyaya ve evrene karşı sorumluluklarımız...
İkincisi ise her ne kadar kapitalist ekonomilerin " paranı harca - paranı harca " diye bağırırken hoşlarına gitmese de, cüzdanımıza karşı ekonomik sorumluluklarımız. 

Bu günkü yazımızda, eminim neredeyse çocuğu olan hepimizin evinde bir yerde en azından bir kısmı atıl halde duran ve tozlanan LEGO ( Küp Blok ) lar ile neler yapabileceğimize bakacağız.



Tabi elimizde LEGO ( Küp Blok ) gibi tak-çıkar bir malzeme olunca yapılabileceklerin sınırı da bizlerin hayal gücüne kalmış durumda.

Örnekler aşağıda yer almıştır efendim... İyi uygulamalar. Herkese kolay gelsin..
Dilek TOL






















   












1 yorum: