23 Ekim 2013 Çarşamba

HİNDİ GÖĞÜS FÜMELİ TORTILLA / SMOKED TURKEY BREAST TORTILLA ( Recipe )



























Herkese tekrar merhaba. Bugün sizlere evlerinizde çok kolay yapabileceğiniz, hem ikramlarınız için  yeterince şık, hem sağlıklı ve besleyici, tabi ki aynı zamanda da çok pratik bir tarif hazırladım. 
( Fotoğraf, bizzat kendi yaptığımın fotoğrafıdır. ) 

Hepimizin evinde mutlaka bir tost makinesi vardır. Bu tarifte pişirme işleminde sadece tost makinesinden yararlanacağız.

Malzemelerimiz; ( 4 adet için )


TORTILLA / Tortilla

4 adet 25cm Tortilla Ekmeği ( Lavaş )
4 pcs Tortilla Bread (25 cm)

8 dilim Hindi Göğüs Füme ( 8 x 35gr )
8 pcs Sliced Smoked Turkey Breast 

120 gr Kaşar Peynir
120 g Cheddar Cheese

100 gr Marul
100g Lettuce

50 gr Konserve Mısır
50 g Sweet Corn

100 gr Domates
100 g Tomato


1 adet Tatlı Dolmalık Biber
1 pcs Sweet Green Bell Pepper ( Fresh )

1 adet Havuç
1 pcs Carrot

60 gr Kornişon Turşu ( İnce Dilimlenmiş )
60 g Pickled Cucumbers ( Thinly sliced​​)

Tereyağ / Karabiber - Butter / Pepper 



GARNİTUR SALATA / Garnish Salad

3 Adet Havuç
3 pcs Carrot

50 gr Kapari
50 g Capers

8/10 parça Şiniklav ( Frenk Soğanı )
8/10 pcs Chieve

2 diş Sarımsak / Sirke / Zeytinyağı / Kekik
2 pcs Garlic / Vinegar / Olive Oil / Oregano


Şimdi sıra geldi yemeğimizi hazırlamaya. Öncelikle salatamızı hazırlayacağız çünkü havuçların sirke ile marine edilmesi ve yumuşaması için biraz zamana ihtiyacımız olacak.
( Yaklaşık bu işi 1 saat önceden yapabilmeliyiz. )


Özellikle yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi havuçları çok ince şekilde dilimliyoruz ve biraz tuzla ovuyoruz. ( Havuçları bu şekilde dilimlemek için kabuğunu soyduğunuz el aleti ile soyarmış gibi devam edebilirsiniz. )

Daha sonra yuvarlak bir kaba Havuç, kapari, zeytinyağı, sirke, ince doğranmış sarımsakları ve kekik de ilave spatula yardımı ile iyice karıştırıyoruz. ( Ağzı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında bekletiyoruz, havuçların 1/4 ünü ise daha sonra tortillaya ilave etmek üzere ayırıyoruz.)  

Salatamız hazır. Sıra geldi tortillamızı hazırlamaya...

Öncelikle, domates ( kabuksuz ), dolmalık biber ve marulu çok ince doğrayarak birbirine karıştırıyoruz.  Bu karışıma mısır, ince küp doğranmış kornişon turşu ve salatadan ayırdığımız (1/4 lük ) havucu da ilave ederek, ayrı bir kapta bekletiyoruz.

Hazır dilimlenmiş kare şeklindeki kaşar peynirini tercih ederseniz dilimi yaklaşık 12 gr olduğunu göreceksiniz. Bize toplamda on dilim peynir yeterli olacaktır. Peynirlerimizi köşeden köşeye üçgen yeni yirmi dilim olacak şekilde kesiyoruz. Böylece hazırlayacağımız her bir tortillada beş üçgen dilim yani 30 gr kaşar peynir kullanacağız. 


Tortilla ekmeklerimizi düz bir tezgah üzerine koyarak içlerini doldurmaya başlıyoruz. İlk önce dolapta beklemiş şekilde tereyağ ile ekmekleri yağlıyoruz.  Yağlama işleminden sonra sırası ile,

Kaşar peynirlerini ekmeğin bize yakın olan kısmını referans alarak yanyana diziyoruz, peynirlerin üstüne ekmek başına iki dilim olacak şekilde ve ekmeğin sağında ve solunda boşluk bırakmayarak hindi göğüs fümeleri koyuyoruz.

Daha sonra hindilerin üzerine çok sulu olmayacak şekilde, domates, marul ve diğer malzemelerle hazırladığımız karışımı ilave ediyoruz. Buradan sonraki kısımda kendi damak zevkinize göre bu karışıma yakışabilecek olan siyah yada yeşil zeytin veya soğan ilave edebilirsiniz.

İç malzemesini tamamladığımız tortilla ekmeklerimiz, artık dürülmeye hazırlar. Ne çok gevşek ne de ekmeği çatlatacak kadar sıkı olmadan orta bir ayar ile dürüm haline getiriyoruz.

180-200 derecede daha önceden ısıtılmış ve sıcak halde bekleyen tost makinesinde kaşarları eriyene ve üzeri tost makinesi izi alacak kadar yanana kadar pişiriyoruz..

( Şiniklav, yani frenk soğanını salata ve tabağı süslemek için kullanacağız. )

Afiyet olsun.. Dilek T.

5 yorum:

  1. Dilek Hanım
    Sandviçi çok beğendim. Eve gidip hemen deneyeceğim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Que rico sandwich me encanta el queso cheddar y el pollo, que rica combinación.
    Saludos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Me alegro que te guste. Después de todo, la comida .. :))

      Sil