6 Ekim 2013 Pazar

NOGG - YENİ NESİL TAVUK KÜMESİ

Doğal ev yumurtası, kulağa hoş geliyor değil mi ?



Tavuk kıymetini bilir mi, bilinmez ama İngiliz tasarımcılar Matheyw Hayward ve Nadia Turan sıra dışı bir tasarıma ve mühendisliğe imza atarak ürettikleri yumurta kümes NOGG ile çokça anılmaya ve hatırlanmaya adaylar.



Yoğun şehir hayatı içinde tavuk beslemek için en şık ve güvenli yol olan bu tasarım, bu konudaki eğilimin artmasını destekleyecek şekilde alternatif bir çözüm olmuş durumda. Tasarımın şıklığı ve sadeliği evlerin bahçe, balkon veya ayrı tutulabilecek iç mekanlarda bile konumlandırılmasına olanak veriyor.






Üretimde kullanılan hoş kokulu sedir ağacı aynı zamanda doğal antibakteriyel özelliği ile de titiz ev hanımlarının yüreğine su serper cinsten. Kullanılan diğer malzemelerin sadeliği ve sıkıntısız bakteri barındırmayan cam ve kromdan seçilmiş olması da cabası.





Tavuk için havalandırma ve aydınlatma detayları ile de yeterli konfor sağlanmış durumda. Ne diyelim artık düşünsenize sabah çocuğunuzun uyanınca kahvaltı için koşarak kontrol edeceği ve heyecanla size getireceği bir yumurta fabrikası var evde artık.




Özel not : Şimdi tavuklar tamam da, yumurta için horoza ihtiyaç yok mu diyenler için önemli bir bilgi de verelim, ihtiyaç yok efendim. Tavuk yalnız yumurtluyor ve yumurta için yemlenmesi dışında biraz huzura ideal sıcaklığa ve böyle konforlu bir kümese ihtiyacı var o kadar. Horoz civciv için lazım, omlet için değil...

Herkese iyi pazarlar,
Dilek Tol 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder