23 Eylül 2013 Pazartesi

ETSY.com ... DÜNYAYA MAĞAZA AÇ

ETSY.com ... DÜNYAYA MAĞAZA AÇ

Çok akıllıca bir fikir ve vurucu bir sloganla 2005 yılında NewYork'tan yola çıkmış sitede, sadece el yapımı ürünler ve bunların yapımında kullanılacak malzemelerin alımı ve satımı yapılmaktadır.





Mevcut sistemde ürün satın almak ve ya satmak isteyen kişi bir iki dakika içinde çok basit prosedürle ve yorulmadan bir hesap açıp ETSY'e dahil olabiliyor.  Ürün satın alacaksanız herhangi bir siteden alışveriş yapmanızdan tek farkı daha uygun fiyata orijinal ve el yapımı ürünler bulabilmeniz, kredi kartınız ve ya pay pal hesabınız ile istediğiniz her şeyi alabilirsiniz. Satıcıların ciddi bir kısmı Türkiye'ye de ürün yolluyor. Satın alınan şeyin türüne ve büyüklüğüne göre nakliye ücreti ödüyorsunuz. Ancak nakliye bedelleri ürünlerin altında yazıldığı için ne kadar nakliye ücreti ödeyeceğinizi daha önceden biliyorsunuz. Satıcılar tüm dünyaya yayılmış durumda ancak ETSY'den alışveriş yapanların büyük kısmı ise Kuzey Amerika kıt'asında yaşıyor..

El emeği ve göz nuru ürünlerinizi satmak için ise ürün başına $0.20 ödemelisiniz.. bu miktar ürününüzü sitede 4 ay tutuyor sonra aynı miktardan yenilemeniz gerekiyor. Ayrıca ETSY yapılan her satıştan 3% civarı komisyon alıyor.


ETSY kendi kategorisi içinde güzel ve yeterli bir site. Dünyanın dört bir yanına mağaza açmış gibisiniz.
İncelemek isterseniz aşağıdaki link benim mağazam,


Sevgiler, Dilek T





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder