27 Kasım 2013 Çarşamba

KAĞIT İLE SANAT 1 Sanatçı, Yulia Brodskaya / PAPER ART 1 Artist, Yulia Brodskaya


Kağıt üzerinde sanat malum.. Anlamı belli. Resim temelli birçok alt başlık ekleyebiliriz buna.. Ama, kağıt ile sanat ? İşte burada başka bir üç boyutlu fantastik bir dünya var.... Ve sınırı yok.
O kadar fazla güzel çalışma var ki, insan manşete hangi resmi taşıyacağını şaşırıyor.



Uzun zamandır incelediğim bir konu idi... Kağıt ile sanat. Her ne kadar modern sanat kapsamında değerlendirilebilecek gibi gözükse bile aslında tarihi çok eski. Tabi durum üç boyutlu icra ediliyor olduğundan konu Japon kağıt katlama sanatı "origami" nin 1000 yıllık hassasiyetine kadar gidiveriyor.

 

Bugün burada gözümüze ve aklımıza ziyafet vereceğimiz konu daha çok "Quilling Victoria" tekniği ve bu tekniği sanatında esas alarak çalışan sanatçı Yulia Brodskaya ve çalışmaları olacak.




1983 Rusya ( Moskova ) doğumlu sanatçı Yulia Brodskaya, başlangıçta origami ve kolaj gibi daha geleneksel uygulamalar ile ilgilendi. 2004 yılında İngiltere'ye giden Yulia B. burada da tekstil ve diğer güzel sanatlar uygulamaları alakalı çalışmalarda bulundu ve eğitimine devam etti. Tipografi, kağıt ve son derece detaylı el yapımı çalışmaları ile tanınmaya başladı ve 2006 yılında Hertfordshire Üniversitesi'nde eğitimine devam etti. Yenilikçi kağıt illüstrasyonlar konusunda hızla uluslararası bir ün kazandı ... 

Ziyaret edersiniz diye, sanatçının kendi sitesi :  www.artyulia.com 

Hoşçakalın. Dilek T.












4 yorum: